Brood

gebak

Wat is desembrood?

Desembrood is brood waarvan het deeg niet met gist is gerezen, maar met desem als natuurlijk rijsmiddel. De bakker maakt een dun beslag van meel en water en laat dat rusten. Na een paar dagen ontwikkelt zich de gewenste "microflora" van bacteriën en gisten, dit noemen we een desem. Deze doen het beslag opborrelen en verspreiden een fris-zure geur. Bij het deeg maken wordt iets van deze desem toegevoegd om het brooddeeg te laten rijzen.

Het allereerste brood, ongeveer 1500 jaar voor Christus, werd op deze manier gebakken. Het is een oeroude traditie maar geeft brood de échte smaak. Bakkerij DeCock werkt daarom ook rechtsreeks met de producenten om op deze manier een zo puur mogelijk product te kunnen aanbieden - allemaal naar onze eisen geproduceerd door onze vrienden-leveranciers.

Verschil desem en gist

Door de lange rijstijd heeft desembrood een bijzondere, volle, rijpe smaak.

Desembrood is wat steviger dan gistbrood.

Desembrood is niet alleen lekker, maar ook heel goed voor onze gezondheid.

Bovendien is dit brood langer houdbaar dan andere broodsoorten. Desem maakt ook deel uit van de culinaire geschiedenis van verschillende landen met goed bewaarde ‘streekrecepten'. Bij Bakerij Decock bieden wij u verschillende broodsoorten aan en werken we tevens met seizoensgewonden producten om u te kunnen laten genieten van pure vakmanschap op ambachtelijke wijze. Niet voor niets is onze slogan “Passie voor smaak”!

Bekijk het assortiment
gebak