BROOD

Bakken als échte broodliefhebber

“Ik wil niet dat een boterham gewoon een transportmiddel is van de charcuterie naar je mond. We eten, maar staan er vaak niet bij stil. Wij maken broden waarvan je met één sneetje enorm veel voedingsstoffen binnenhebt. En waarom bio? Mensen denken vaak dat dat is omdat het gezonder is. Maar het is zoveel meer: je bodem, het leven…

Voor mij persoonlijk staat de voedingswaarde van een product centraal. Niks in de zakken, niks in de mouwen: ik weet wat er in al mijn broden zit en hoe het graan dat ik gebruik iemands spijsvertering kan beïnvloeden.’

Luc David

“Vandaag staan we met vijf: ikzelf, mijn vrouw, mijn zoon en dochter en een verantwoordelijke voor de winkel en dan zijn we seizoensafhankelijk. Soms zijn er wel pieken tot twintig personen.

Ondertussen is Bakkerij DeCock wel een klinkende naam.

“Daar hebben we heel hard voor gewerkt. We hebben ons gespecialiseerd en blijven altijd maar innoveren. Zo telen we bijvoorbeeld ons eigen graan bij een bioboer in Leffinge. Weet je, wij werken dagelijks met zoveel bloem, maar we weten eigenlijk niet wat graan is. En die hele polemiek rond de landbouwsector, we weten niet hoe moeilijk ze het hebben. Als ik er niet meer ben, dan wil ik iets achterlaten. Iets dat de moeite is, iets waarvan mensen zeggen: hij heeft bakens verzet. En dan wil ik graag het accent leggen op voedselproductie.”

Menu